top of page

Kouluttajat

Kouluttajiin saat yhteyden laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@vetovoimaksi.fi tai laittamalla viestiä chattiin. Kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä ja pääsette keskustelemaan tarpeistanne.

Janne Hartikainen Vetovoimaksi Oy

Janne Hartikainen

Erityisluokanopettaja KM, rehtori, CSLE® Certified Supervisor and Coach of Leaders and Executives®, STOry, Deep Lead vastuuvalmentaja, Certified Deep Lead Coach, Roteva -turvakouluttaja, Defusing- ja Debriefing-ohjaaja

Kouluttajana ja valmentajana räätälöin ja sanoitan kokonaisuuksia asiakkaan käsitteistön mukaisesti ja sopeutan toteuttamisen kohderyhmän tason mukaiseksi. Keskushermostooni on pureutunut herkkyys pitää osallistujat mukana haastavissakin aihepiireissä ja sanoittaa monimutkaisiakin kokonaisuuksia ymmärrettävällä ja inspiroivalla tavalla.


Olen Lahdessa vaikuttava onnellinen aviomies ja kahden lapsen isä. Olen myös metsästäjä, marjastaja, sienestäjä, luonnossa liikkuja, työmatkapyöräilijä, sekä kolminkertainen maailman vahvin mies -105kg -sarjassa. Olen toiminut yli 22 vuotta yläkouluikäisten erityisoppilaiden opettajana, joista 20 vuotta lastensuojelussa. Lähiesimiehenä aloitin 2000-luvun puolivälissä samaan aikaan, kun minusta tuli johtoryhmän jäsen. Hallitustyöskentelykokemusta on vuodesta 2011 lähtien ja johtoryhmän puheenjohtajuutta vuodesta 2014.  

 

Minun voi ottaa yhteyttä, jos seuraavat koulutusaiheet ovat ajankohtaisia:

  • Roteva®-turvakoulutukset

  • Haastavat kohtaamistilanteet

  • Valmentava johtaminen

  • Muutosjohtamisen sudenkuopat ja mahdollisuudet

  • Pelisäännöt työyhteisössä ja kasvatustyössä

  • Miten motivoida ja sitouttaa?

  • Hyvinvointia työnrajaamisella, pelisäännöillä ja stressinhallinnalla

  • Stressi haasteena ja voimavarana; Miten johtaa itseä ja ryhmää biologiaa kunnioittaen?

 

Koulutan ympäri Suomen!

Anne-Mari Kuusimäki Vetovoimaksi Oy

Anne-Mari Kuusimäki

KT, ratkaisukeskeinen nepsy-valmentaja, yksilö- ja yhteisövalmentaja,  ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja- koulutusten pääkouluttaja, kognitiivisen käyttäytymisterapian opiskelija

Olen saanut vuosien ajan kouluttaa kokeneita ammattilaisia kohtaamaan työarjen haasteita ja reflektoida heidän kanssaan toimivia käytänteitä hyvän työelämän vahvistamiseksi. Hyödynnän kaikissa koulutuksissani osallistujien omaa kokemusta, jonka pohjalta he pääsevät pohtimaan vuorovaikutustaan sekä ammatillista itsetuntemustaan. Koulutukset ovat osallistavia ja käytän paljon menetelmiä, jossa ihmiset pääsevät jakamaan omaa osaamistaan koko ryhmän hyödyksi. Olen saanut hyvää palautetta juuri tästä-  aktiivisesta osallistamisesta, joka ruokkii osallistujien sisäisen motivaation vahvistumista ja vie koulutuksen teemat suoraan omaan työarkeen.

 

Ammatillinen kasvu vaatii vahvat itsereflektiotaidot ja niitä pyrin vahvistamaan, jotta koulutuksen hyödyt toimisivat mahdollisimman syväluotaavasti ja pitkään. Ratkaisukeskeisyys ja tutkittu tieto aivojen sekä hermoston toiminnasta toimii perustana ammatillisen itsetuntemuksen polulla.

 

Minulla on pitkä kokemus lasten, nuorten ja perheiden erityisen tuen auttamistyöstä. Työskentelin yli 20 vuotta peruskoulussa, joten moniammatillinen yhteistyö on tullut tutuksi. Pitkä kokemus ihmismielen äärellä työskentelystä on vienyt minut kognitiivisen käyttäytymisterapian opintojen äärelle. Ammennan niistä menetelmiä myös koulutuksiini ja sovellettavaksi ohjaustyöhön lasten ja nuorten kanssa.

 

Olen kouluttanut seuraavista teemoista:

 

-Neuropsykiatriset oireyhtymät ja niiden vaikutukset ohjattavan elämänpolun vahvistamisessa

-Ammattilaisen itsetuntemuksen, tunnetaitojen ja joustavan mielen vahvistaminen

-Ammattilaisen vuorovaikutusosaaminen osana tiimiä ja työyhteisöä

-Konfliktitilanteiden rauhoittaminen omien itsesäätelytaitojen kautta

-Hyvinvoiva ammattilainen osana hyvinvoivaa työyhteisöä

-Hyvinvoiva ja ratkaisukeskeisesti toimiva työyhteisö lasten ja nuorten kasvuympäristönä

​

Toimin myös työnohjauksellisena valmentajana pääkaupunkiseudulla ja sen lähialueilla. Tavoitteenani on tuoda kestäviä ratkaisukeskeisiä menetelmiä ammattilaisten työn tueksi, jotta heillä olisi voimavaroja ja mahdollisuuksia nauttia merkityksellisestä työstään.

 

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää mikä olisi juuri teidän tarpeisiinne toimiva työnohjauksellinen valmennus tai koulutuskokonaisuus.

​

Jenny Poutiainen

Kouluttaja, sosiaali- ja terveysalan johtamiseen erikoitunut Sosionomi YAMK, Neuropsykiatrinen valmentaja, Vetovoimaksi Oy:n perustaja

Tarjoan koulutuksia erityisesti sijaishuollon tarpeisiin. Lisäksi koulutan myös nuorisotyön, koulujen ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Koulutan livenä ja etänä, sekä lisäksi tuotan verkko-oppimiskokonaisuuksia. Minulla on kokemusta sijaishuollon erityisyksikön johtamisesta, työyhteisökehittämisestä, kouluttamisesta, mentoroinnista, sekä käytännön ohjaustyöstä.

 

Käytän mielelläni aikaani uuden oppimiseen. Olen opiskellut mm. Neuropsykiatriseksi valmentajaksi, psykiatrista lastensuojelutyötä, traumatietoista työotetta, päihdetyötä, erityispedagogiikkaa, palvelumuotoilua, viestintää, sekä DDP (Dyadic Developmental Psychotherapy) level one -opinnot.

 

Koulutukseni tarjoavat käytännön taitoja ja tietoja, joita tarvitaan vaativassa sijaishuollon tehtävässä. Tavoitteenani on auttaa sijaishuollon ammattilaisia kehittämään osaamistaan ja lisätä työntekijöiden hyvinvointia työssään.

​

Vaikutan Uudellamaalla, mutta koulutan ympäri suomen!

 

Ota yhteyttä ja puhutaan lisää!

Pasi-Remes-Mapa-2.jpeg

Pasi Remes

KM, erityisluokanopettaja, työnohjaaja STOry, Avekki-kouluttaja, erityistason MAPA®-kouluttaja ja Nepsy-valmentaja

Olen kokenut erityisluokanopettaja. Olen työskennellyt sairaalakoulussa lastenpsykiatrian yhteydessä kolmen vuoden ajan, Niuvan erittäin vaikeahoitoisten yksikössä yksitoista vuotta ja nuorisopsykiatrialla yhden vuoden. Viimeiset kahdeksan vuotta olen toiminut oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa ohjaavana opettajana. Lisäksi olen toiminut AVEKKI-kouluttajana vuodesta 2006, Nepsy-valmentajana vuodesta 2017, MAPA®-kouluttajana vuodesta 2018 ja erityistason MAPA®-kouluttajana vuodesta 2022. Työkokemukseni kautta olen huomannut, kuinka tärkeää turvallisuus on. Siksi olenkin omistanut ison osan ammatillisista vuosistani erilaiset turvallisuuteen liittyvien näkökulmien oppimiseen ja käytäntöön viemiseen.

 

Olen perehtynyt haastavan käyttäytymisen eri muotoihin ja taustatekijöihin ja siihen, kuinka erilaiset stressitekijät, kuten trauma, kiusaaminen tai oppimisvaikeudet, vaikuttavat lasten ja nuorten käyttäytymiseen. Olen kerännyt käytännön työkaluja ja menetelmiä haastavan käyttäytymisen kohtaamiseen ja hallintaan. Osaamiseeni kuuluu myös ymmärrys siitä, mitä aivoissa tapahtuu, mikä auttaa minua ymmärtämään paremmin lasten ja nuorten käyttäytymistä ja reaktioita.

​

Olen kerännyt tietoa ja taitoja työskennellä vaativan erityisen tuen tarpeessa olevien lasten kanssa. Ymmärrän, kuinka oma vuorovaikutukseni voi vaikuttaa tilanteiden kulkuun arjessa, ja miten voin varmistaa turvallisen toiminnan vaativahoitoisten lasten ja nuorten parissa. Olen myös tietoinen psykologisen turvallisuuden tärkeydestä työpaikalla ja osaan tuoda sen esiin työssäni. Lisäksi olen perehtynyt väkivallan ja pelon hallinnan teemoihin, sekä  kouluakäymättömyyden problematiikkaan, sen syihin ja seurauksiin, myös sijaishuollon kontekstissa.

 

Koulutan myös AVEKKI – väkivallan ennaltaehkäisy ja hallinta -koulutuksia. AVEKKI-koulutus tarjoaa toimintatapamallin uhka- ja väkivaltatilanteisiin ja erityisesti niiden ennaltaehkäisyyn. AVEKKI-koulutusten tavoitteena on luoda turvallinen työyhteisö sekä asiakkaille että työntekijöille.

​

Kotipaikkani on Kuopiossa, mutta viihdyn tien päällä, joten koulutuksia teen mahdollisuuksien mukaan pidemmänkin matkaan päähän.

 

Ota yhteyttä, niin puhutaan tarpeistanne lisää!

Minna.jpg

Minna Ylilehto

Työhyvinvointivalmentaja ja -kouluttaja, Integratiivinen työnohjaaja STOry, Restoratiivinen rikos- ja riita-asioiden sovittelija, Sosionomi, Tradenomi

Hei, nimeni on Minna ja toimin Vetovoimaksi Oy:n kouluttajana. Olen työskennellyt viimeiset 15-vuotta nuorten ja nuorten aikuisten parissa. Vahvin osaamiseni sijoittuu erityistä tukea tarvitsevien nuorten parissa työskentelyyn. Henkilökohtainen työhistoriani kyseisellä kentällä sijoittuu pääsääntöisesti järjestötyöhön ja sen eri muotoihin. Lukuisten hankkeiden suunnittelun, toteutuksen ja kehittämistyön lisäksi olen toiminut mm. tyttöjen talon johtajan tehtävissä.

​

Sijaishuollon kentällä olen ollut kehittämässä esimerkiksi jälkihuollon mentorointimalleja ja koulutuskokonaisuuksia.

​

Kouluttajana olen saanut positiivista palautetta selkeästä ilmaisustani ja käytännönläheisistä esimerkeistä. Olen luonteeltani iloinen ja helposti lähestyttävä ja nämä ominaisuudet ilmentävät myös tapaani kouluttaa.

​

Koska olen päätoiminen työnohjaaja, ovat koulutusteni teemat työelämälähtöisiä. Tavoitteeni on suunnitella koulutukset niin, että ne tukisivat koko työyhteisöä yksilön hyvinvointia unohtamatta. Koulutukseni sopivat niin ammatillisen- kuin henkilökohtaisenkin kasvun alustaksi. Voimme olla parhaimmillamme osa tiimiä silloin, kun olemme tietoisia omista toimintamalleistamme, arvoistamme ja tarpeistamme. Hermoston hyvinvointi on vahvasti läsnä koulutusten sisällöissä.

 

Koulutan seuraavista teemoista:

  • Työuupumus sijaishuollossa

Kuka on vaarassa uupua? Mitä työuupumus tarkoittaa? Työuupumuksen ennaltaehkäisy, uupuneen tukeminen ja toipumisen vaihe

 

  • Työssäjaksaminen ja palautuminen

Kuinka huolehdin itsestäni samalla kun huolehdin muista? Psyykkiset turvataidot lastensuojelun parissa työskentelevälle

 

  • Hermoston hyvinvointi

Kuinka oppia ymmärtämään itseä ja muita hermoston näkökulmasta?

Suvi Verlin.jpg

Suvi Verlin

YTM Sosiaalityöntekijä, Ratkaisukeskeinen työnohjaaja STOry, kouluttaja

Minulla on monipuolinen kokemus lastensuojelun ja sijaishuollon kentältä, jota voitte hyödyntää koulutuksissani. Koulutan Keski-Suomen alueella.

​

Koulutan mm. seuraavista teemoista:

​

  • Ratkaisukeskeisyys sijaishuollon yksiköiden arjessa: Kuinka ratkaisukeskeiset menetelmät voidaan tehokkaasti integroida sijaishuollon arkeen.

  • Systeeminen työote: Käytännön strategiat ja työkalut monimutkaisten perhe- ja yhteisödynamiikkojen ymmärtämiseen ja käsittelyyn.

  • Kehitysvammainen henkilö sijaishuollossa: Mitä tulee ottaa huomioon? Itsemääräämisoikeus ja sen soveltaminen käytäntöön kehitysvammaisten lasten ja nuorten kohdalla.

  • Sosiaalityön & sijaishuollon yksiköiden yhteistyö

​

Aloitan yhteistyön aina koulutustarpeen selvittämisellä, sillä minulle on tärkeää varmistaa, että koulutus vastaa tarpeitanne. Tyypillisesti varmistan toiveenne soittamalla ja keskustelemalla tarpeistanne etukäteen.

 

Olen urallani saanut arvokasta työkokemusta lastensuojelun, mielenterveyskuntoutujien, kehitysvammaisten ja vanhusten parissa työskentelystä. Tämä monipuolinen taustani on antanut minulle laajan ymmärryksen erilaisista hoito- ja palveluympäristöistä, tiimityöstä ja hyvän työilmapiirin merkityksestä.

​

Osaan kohdata tilanteet empaattisesti ja arvostavasti, ja käytän näitä taitoja koulutuksissani. Olen määrätietoinen, joustava ja kehittämismyönteinen, ja uskon, että jokainen työtehtävä on tärkeä ja ansaitsee huomiota.

​

Jos olet kiinnostunut koulutuksistani tai haluat keskustella lisää, ota yhteyttä. Tervetuloa koulutuksiini!

​​

Työnohjaaja Soila Vuohijoki

Soila Vuohijoki

VTM, laillistettu sosiaalityöntekijä, Voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOry)

Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri, pääaineena sosiaalityö (2008) sekä Voimavarakeskeinen työnohjaaja (2021). Lisäksi olen suorittanut seuraavia täydennyskoulutuskokonaisuuksia: Henkilöstöjohtamisen perusopinnot (2021), Lastensuojelun systeeminen toimintamalli (2018), Kirjaamisasiantuntija (2017) ja Psykiatrinen lastensuojelutyö (2017).

 

Kouluttajana olen saanut palautetta siitä, että olen selkeä, esitystapani tukee mielenkiinnon säilymistä ja osaan puhua jopa niinkin vaikeana pidetystä aiheesta kuin lainsäädäntö ymmärrettävällä tavalla. Sytyn monista koulutusaiheista, mutta erityisen mielenkiintoni kohteina ovat lastensuojelun sosiaalityön teemat, lastensuojeluun ja sosiaalihuoltoon liittyvä lainsäädäntö, kirjaaminen ja dokumentaatio, dialogi ja vuorovaikutussuhteet työnohjaajan viitekehyksestä, sekä tunteet työelämässä.

 

Olen kouluttanut mm. seuraavista teemoista:

  • Lastensuojelun sosiaalityön näkökulma epäiltäessä lapsen kaltoinkohtelua

  • Lapsen asema ja oikeudet lastensuojelussa, lastensuojelun prosessien näkökulma

  • Sosiaalityöntekijän osaamiseeni perustuen sosiaalihuoltolaki, lastensuojelulaki ja niihin liittyvä dokumentointi

  • Sote-palveluntuottajien omavalvonta ja valvonta useissa eri koulutuskokonaisuuksissa

​

Ota yhteyttä ja puhutaan lisää!

4.png

Ota yhteyttä!

Kouluttajiin saat yhteyden laittamalla sähköpostia osoitteeseen info@vetovoimaksi.fi tai laittamalla viestiä chattiin. Kouluttaja ottaa sinuun yhteyttä ja pääsette keskustelemaan tarpeistanne. Yhteyden saat myös soittamalla numeroon 040 751 6065.

bottom of page